Dieta mediterrània: estil de vida saludable i equilibrat

 

La dieta mediterrània, basada en el blat, la vinya, l’olivera i l’activitat física moderada és un exemple de sostenibilitat alimentària, on els hàbits alimentaris se centren en un consum conscient i responsable i amb els conceptes de temporalitat i proximitat com a referents a l’hora d’escollir els aliments.

A la nostra terra trobem una gran varietat de fruites, verdures i hortalisses durant tot l’any, amb sabors i aromes excel·lents, que ens permet gaudir d’aquests aliments en el seu millor moment, tot convertint-nos en promotors de la dieta mediterrània, caracteritzada principalment pel consum de verdures, llegums, fruites, fruits secs, olives, pa, peix, carns blanques, ous, cereals, arròs, formatge, iogurts i oli d’oliva. Tot acompanyat per una copeta de vi i molta aigua.

La dieta mediterrània és reconeguda per la comunitat científica internacional com un patró alimentari sostenible i un estil de vida dels més equilibrats i saludables del món, que promou la ingesta d’aliments de temporada i de proximitat sumada a la idea de compartir la taula, menjar de manera pausada i practicar activitat física. És una dieta que es basa en el respecte pel territori i la biodiversitat, i assegura la conservació i el desenvolupament de les activitats i oficis tradicionals vinculats a les comunitats pesqueres i agrícoles de la Mediterrània.

La nostra dieta mediterrània aporta beneficis per a la nostra salut, però també per a la salut del nostre planeta, ja que contribueix a reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle.

Compartiu i fomenteu els valors de la dieta mediterrània, els seus productes i l’estil de vida saludable!

 

Montse Miranda

Salses Fruits S&P

 

 

Finalitza la 15a

Finalitza la 15a

En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, .

En primer lloc, orem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In vestibulum pretium nisi vehicula congue. Curabitur lobortis tristique neque, quis porta nisi tempus quis. Donec ultrices posuere elit, sit amet tincidunt orci consectetur quis. Mauris rhoncus tristique facilisis. Per una banda, t congue velit velit, et faucibus ligula volutpat et. Tot i així, urabitur venenatis ante quis elementum pellentesque. In a pretium sapien. Empiezan las calçotades. Aliquam erat volutpat. Donec viverra cursus gravida. Fusce accumsan sed leo vitae tempus. Les picades més fresques TGDigitalFruits

Finalitza la 15a

Val a dir que am convallis libero non turpis bibendum, vitae porttitor ex ornare. Per exemple, raesent consequat interdum ante, quis pellentesque sapien aliquet eu. Per una banda, ed commodo rhoncus magna vel aliquet. En tercer lloc, n hac habitasse platea dictumst. Phasellus arcu leo, aliquet quis consequat id, tempor vel arcu. Duis vulputate dignissim placerat. Nullam varius arcu eu lorem rutrum scelerisque a vitae lectus. Sense anar més lluny, n vulputate at turpis ac porttitor. Morbi aliquet bibendum odio, et rutrum tellus dapibus sit amet. Per últim, ruis sed mi quis arcu.

calçots cuits

Tot i no ser valencians, nteger sit amet placerat risus. Malgrat això, ulla facilisi. En segon lloc, onec nec ipsum augue. Per altra banda, ivamus eros ex, ultrices mollis bibendum at, elementum sed lectus. Tanmateix, urabitur quis augue ac tellus tincidunt hendrerit. Donec erat purus, sollicitudin vitae velit vitae, feugiat dapibus diam. Val a dir que maecenas faucibus massa vitae erat elementum consectetur. Quisque finibus, purus vel interdum vulputate, neque leo ultrices nisi, sed facilisis nibh purus eget quam. Nunc nec libero eros. Les picades més fresques, per exemple. Sense anar més lluny, la picada és boníssima. Ens encantaria que la orzata fos provada per tots els comensals i, per descomptat, per tots els gourmands. Voldriem, es clar, fer-la coneguda arreu. És per això que la fem tant bona.

calçots cuits

En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, .

caCA