Gran Festa de la Calçotada 2024

Per cinquè any consecutiu, Salses Fruits ha estat patrocinador oficial de la Gran Festa de la Calçotada, conjuntament amb Castell d’Or i Europastry.

La cita anual va acollir 35.000 visitants que van omplir els carrers i places de Valls posicionant la ciutat, la comarca i la calçotada arreu. El guanyador del Concurs de Menjar Calçots va ser Antonio Hernández, de Santa Perpètua de Mogoda, menjant-se 240 calçots en tres quarts d’hora. Durant el matí es van realitzar demostracions de coure calçots, concursos i lliurament de premis, cercavila, mercat de la calçotada, venda i degustació de productes típics de la comarca i tastets de la calçotada. La degustació popular es consolida un any més com un dels grans actes de la Gran Festa. El Museu Casteller de Catalunya va aprofitar la Festa per obrir al públic. Els vallencs Figa Flawas van vendre en primícia el seu nou disc “La Calçotada”.

Pel que fa al Concurs de Salsa de la Calçotada, patrocinat per Salses Fruits, la guanyadora va ser la reusenca Emilia Llort. Àngeles Garcia i Jordi Rovira, ambdós de Valls, van obtenir el segon i tercer premi, respectivament.

El Concurs de Menjar Calçots és el que aixeca més expectació de la Festa. Enguany hi han participat 20 homes. Antonio Hernández, de Santa Perpètua de Mogoda, va ser el guanyador del concurs de menjar calçots, després de cruspir-se, en tres quarts d’hora, 240 calçots d’un pes de 3,06 quilos. La segona posició va ser per Ramon Caballero, de Barcelona, amb 2196 calçots i 2.260 grams, i la tercera posició va ser per Ramon Forès, de Valls, que va ingerir 190 calçots amb un total de 2.140 grams. Els guanyadors van ser obsequiats amb premis patrocinats per Castell d’Or, Salses Fruits i Europastry, un per a cadascun dels tres primers classificats, juntament amb un lot de vins de la DO Tarragona, un Joc del Calçot de l’IGP Calçot de Valls i un davantal, i un 2×1 per visitar el Museu Casteller de Catalunya.

El primer premi del Concurs de Cultivadors va ser per Horta Blanch, d’Altafulla.. Quico Amill de Valls i Pau Llaurador de Perafort van quedar en segona i tercera posició respectivament. El premi a la mota amb més calçots va ser compartit per Fernando Serra, de Vila-seca, i Jaume Papió, de Reus. La mota en qüestió presentava 15 calçots uniformes comercialitzables segons la normativa de la IGP.

La Comissió Organitzadora de la Festa fa una valoració positiva i exitosa de la Gran Festa. Pel que fa a les degustacions, enguany s’han superat totes les expectatives, venent 3600 lots de degustació, 1500 dels quals es van vendre, per primera vegada, de manera anticipada. L’espai habilitat a l’aparcament de la Cooperativa Agrícola de Valls ha tingut molt bona acollida per part del públic, amb taules i cadires, brasa i graelles, servei de bar i música de sobretaula amb les actuacions de Miquel del Roig i El Artriste.

Per a més informació podeu consultar el web de la Gran Festa de la Calçotada.

caCA