Horts urbans a les cases i ciutats

 

hort urba

Es tracta d’una pràctica que cada vegada està guanyant més adeptes gràcies a la creixent conscienciació de la població per cuidar el medi ambient i reduir les emissions de carboni. Els horts urbans són un impuls a l’agricultura urbana, social i sostenible, i un gran suport a les economies locals.

Els horts urbans estan a l’ordre del dia. En els últims anys la consciència per promoure actituds sostenibles a les ciutats ha portat a moltes persones a conrear les seves pròpies fruites, verdures i hortalisses als balcons, jardins i terrats dels seus habitatges, i en solars i espais públics habilitats pels ajuntaments. Els horts urbans són una bona opció per adoptar pràctiques més sostenibles per així reduir les nostres emissions de carboni i ajudar a frenar el canvi climàtic. Qui sap si les ciutats del segle XXI, repletes de fàbriques, deixaran pas a noves ciutats – hort.

Diversos estudis, entre ells un de l’Institut de Ciències i Tecnologia Ambiental (ICTA) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), revelen que els horts urbans són una eina molt útil per millorar la qualitat de l’aire i la temperatura. A més, redueixen l’impacte ambiental del transport de mercaderies, són un suport a les economies locals i aporten beneficis socials en àmbits com l’educació, la salut, la inclusió o l’oci saludable. Factors gens menyspreables si, com calculen diversos organismes internacionals, l’any 2050 el 66% de la població mundial residirà en nuclis urbans i la demanda alimentària augmentarà un 30%. Sens dubte, es tracta d’una tendència a l’alça, que seguirà creixent en els pròxims anys a mesura que augmenta la consciència ambiental.

Si estàs pensant a iniciar-te en el cultiu d’un hort urbà, la tardor és un bon moment per fer-ho. És època de plantar espinacs, coliflors, cols de Brussel·les, porros, bledes, alls… i de sembrar llavors d’enciam, remolatxa, faves, canonges, ruca o pastanaga. Conrear el teu propi hort pot resultar apassionant, et permetrà ser respectuós amb el planeta, gaudir de verdures i hortalisses fresques, saboroses i de temporada i omplir la teva terrassa o balcó de colors.

 

Montse Miranda
momiranda@fruitssp.com

 

Finalitza la 15a

Finalitza la 15a

En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, .

En primer lloc, orem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In vestibulum pretium nisi vehicula congue. Curabitur lobortis tristique neque, quis porta nisi tempus quis. Donec ultrices posuere elit, sit amet tincidunt orci consectetur quis. Mauris rhoncus tristique facilisis. Per una banda, t congue velit velit, et faucibus ligula volutpat et. Tot i així, urabitur venenatis ante quis elementum pellentesque. In a pretium sapien. Empiezan las calçotades. Aliquam erat volutpat. Donec viverra cursus gravida. Fusce accumsan sed leo vitae tempus. Les picades més fresques TGDigitalFruits

Finalitza la 15a

Val a dir que am convallis libero non turpis bibendum, vitae porttitor ex ornare. Per exemple, raesent consequat interdum ante, quis pellentesque sapien aliquet eu. Per una banda, ed commodo rhoncus magna vel aliquet. En tercer lloc, n hac habitasse platea dictumst. Phasellus arcu leo, aliquet quis consequat id, tempor vel arcu. Duis vulputate dignissim placerat. Nullam varius arcu eu lorem rutrum scelerisque a vitae lectus. Sense anar més lluny, n vulputate at turpis ac porttitor. Morbi aliquet bibendum odio, et rutrum tellus dapibus sit amet. Per últim, ruis sed mi quis arcu.

calçots cuits

Tot i no ser valencians, nteger sit amet placerat risus. Malgrat això, ulla facilisi. En segon lloc, onec nec ipsum augue. Per altra banda, ivamus eros ex, ultrices mollis bibendum at, elementum sed lectus. Tanmateix, urabitur quis augue ac tellus tincidunt hendrerit. Donec erat purus, sollicitudin vitae velit vitae, feugiat dapibus diam. Val a dir que maecenas faucibus massa vitae erat elementum consectetur. Quisque finibus, purus vel interdum vulputate, neque leo ultrices nisi, sed facilisis nibh purus eget quam. Nunc nec libero eros. Les picades més fresques, per exemple. Sense anar més lluny, la picada és boníssima. Ens encantaria que la orzata fos provada per tots els comensals i, per descomptat, per tots els gourmands. Voldriem, es clar, fer-la coneguda arreu. És per això que la fem tant bona.

calçots cuits

En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, .

caCA