L’alimentació sostenible: una necessitat del segle XXI

alimentacio sostenible fruits SP

 

En plena emergència climàtica es fa més necessari que mai una alimentació sostenible, un consum de proximitat que beneficiï el medi ambient i que vetlli per la salut de les persones. Ara, més que mai, és necessari posar en marxa accions de sostenibilitat i canviar hàbits alimentaris. Només així hi guanyarem tots: les persones, els territoris i el planeta.

Una alimentació sostenible és una alimentació equilibrada i variada que ens protegeix a nosaltres mateixos i alhora cuida el planeta. Per tant, hauríem de començar a canviar hàbits i incorporar aliments sostenibles al nostre dia a dia. És evident que s’han de limitar els productes que tinguin més impacte en el medi ambient, com és el cas de la carn, i augmentar el consum de llegums, verdures i cereals.

Per una nutrició sostenible també és necessari un consum responsable. Per tant hem de consumir productes de proximitat i de temporada. Les fruites i verdures de temporada és més probable que siguin de cultiu proper, i sense hivernacle. També poden ser més fresques, gustoses i barates. És exactament el concepte de l’hort a la taula. Els aliments de proximitat enforteixen l’economia i la pagesia locals, afavoreixen la sobirania alimentària, redueixen el requeriment en transport, el magatzem en càmeres de conservació i preserven la cultura alimentària de la nostra zona.

A més a més, també cal reduir el malbaratament dels productes i evitar llençar el menjar. Les llars catalanes llencem cada any 20 quilos de menjar per cap. El 28% de la superfície agrícola al món es malgasta. Això equival a 1,4 milions d’hectàrees. Una bona opció és cuinar amb sobres d’altres àpats. Cal fer servir la imaginació. De ben segur en sortiran plats irrepetibles!

 

Montse Miranda
momiranda@fruitssp.com

 

Finalitza la 15a

Finalitza la 15a

En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, .

En primer lloc, orem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In vestibulum pretium nisi vehicula congue. Curabitur lobortis tristique neque, quis porta nisi tempus quis. Donec ultrices posuere elit, sit amet tincidunt orci consectetur quis. Mauris rhoncus tristique facilisis. Per una banda, t congue velit velit, et faucibus ligula volutpat et. Tot i així, urabitur venenatis ante quis elementum pellentesque. In a pretium sapien. Empiezan las calçotades. Aliquam erat volutpat. Donec viverra cursus gravida. Fusce accumsan sed leo vitae tempus. Les picades més fresques TGDigitalFruits

Finalitza la 15a

Val a dir que am convallis libero non turpis bibendum, vitae porttitor ex ornare. Per exemple, raesent consequat interdum ante, quis pellentesque sapien aliquet eu. Per una banda, ed commodo rhoncus magna vel aliquet. En tercer lloc, n hac habitasse platea dictumst. Phasellus arcu leo, aliquet quis consequat id, tempor vel arcu. Duis vulputate dignissim placerat. Nullam varius arcu eu lorem rutrum scelerisque a vitae lectus. Sense anar més lluny, n vulputate at turpis ac porttitor. Morbi aliquet bibendum odio, et rutrum tellus dapibus sit amet. Per últim, ruis sed mi quis arcu.

calçots cuits

Tot i no ser valencians, nteger sit amet placerat risus. Malgrat això, ulla facilisi. En segon lloc, onec nec ipsum augue. Per altra banda, ivamus eros ex, ultrices mollis bibendum at, elementum sed lectus. Tanmateix, urabitur quis augue ac tellus tincidunt hendrerit. Donec erat purus, sollicitudin vitae velit vitae, feugiat dapibus diam. Val a dir que maecenas faucibus massa vitae erat elementum consectetur. Quisque finibus, purus vel interdum vulputate, neque leo ultrices nisi, sed facilisis nibh purus eget quam. Nunc nec libero eros. Les picades més fresques, per exemple. Sense anar més lluny, la picada és boníssima. Ens encantaria que la orzata fos provada per tots els comensals i, per descomptat, per tots els gourmands. Voldriem, es clar, fer-la coneguda arreu. És per això que la fem tant bona.

calçots cuits

En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, .

caCA