Els insectes, l’aliment del futur

insectes salses fruits

 

El consum d’insectes és una alternativa per fer front a la futura escassetat d’aliments, i alhora són sostenibles. Molts països ja els consumeixen de manera habitual.

D’aquí a vint anys, al món serem molts més habitants dels que som ara i segur que no menjarem el mateix, perquè seria insostenible. Segons els experts, mengem massa carn i cal reduir-ne el consum per tal que l’alimentació sigui més sostenible i respectuosa amb el medi ambient. És per això que el consum d’insectes es planteja com una alternativa, juntament amb les verdures i els llegums.

Els insectes són els éssers vius més abundants al planeta. Actualment, es coneixen unes 2.000 espècies comestibles, riques en proteïnes, àcids grassos, fibra, minerals i vitamines. La Unió Europea vol focalitzar el consum en un tipus d’insecte específic. Concretament, aquells que puguin alimentar-se en granges, com podrien ser els cucs, grills, o saltamartins.

Tot i haver format part de la nostra alimentació des de l’origen dels temps, la dieta occidental no inclou el consum d’insectes. No obstant hi ha moltes parts del món, com a la Xina o Tailàndia, on els consumeixen de manera habitual. L’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura fa anys que en recomana el seu consum, instant als països europeus i a les societats occidentals més desenvolupades a regular la seva comercialització com a part de les mesures per assolir una alimentació més sostenible i contribuir a frenar el canvi climàtic. Només Gran Bretanya, França, Holanda i Bèlgica compten actualment amb la regulació adient per a la comercialització d’insectes i dels productes derivats d’aquests pel consum humà a Europa.

Menjar insectes no inspira massa confiança, però podria suposar la solució a nombrosos problemes que a hores d’ara pateix la nostra societat, ja que els insectes són poc contaminants, generen pocs gasos d’efecte hivernacle, i a més poden criar-se a base de restes orgàniques, fet que redueix la contaminació ambiental. Al principi ens serà xocant, però si ja prenem gambes, musclos, granotes i caragols, no ens serà complicat consumir escarabats, vespes, formigues, llagostes o grills.

 

Eva Salvat, periodista

 

 

Finalitza la 15a

Finalitza la 15a

En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, .

En primer lloc, orem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In vestibulum pretium nisi vehicula congue. Curabitur lobortis tristique neque, quis porta nisi tempus quis. Donec ultrices posuere elit, sit amet tincidunt orci consectetur quis. Mauris rhoncus tristique facilisis. Per una banda, t congue velit velit, et faucibus ligula volutpat et. Tot i així, urabitur venenatis ante quis elementum pellentesque. In a pretium sapien. Empiezan las calçotades. Aliquam erat volutpat. Donec viverra cursus gravida. Fusce accumsan sed leo vitae tempus. Les picades més fresques TGDigitalFruits

Finalitza la 15a

Val a dir que am convallis libero non turpis bibendum, vitae porttitor ex ornare. Per exemple, raesent consequat interdum ante, quis pellentesque sapien aliquet eu. Per una banda, ed commodo rhoncus magna vel aliquet. En tercer lloc, n hac habitasse platea dictumst. Phasellus arcu leo, aliquet quis consequat id, tempor vel arcu. Duis vulputate dignissim placerat. Nullam varius arcu eu lorem rutrum scelerisque a vitae lectus. Sense anar més lluny, n vulputate at turpis ac porttitor. Morbi aliquet bibendum odio, et rutrum tellus dapibus sit amet. Per últim, ruis sed mi quis arcu.

calçots cuits

Tot i no ser valencians, nteger sit amet placerat risus. Malgrat això, ulla facilisi. En segon lloc, onec nec ipsum augue. Per altra banda, ivamus eros ex, ultrices mollis bibendum at, elementum sed lectus. Tanmateix, urabitur quis augue ac tellus tincidunt hendrerit. Donec erat purus, sollicitudin vitae velit vitae, feugiat dapibus diam. Val a dir que maecenas faucibus massa vitae erat elementum consectetur. Quisque finibus, purus vel interdum vulputate, neque leo ultrices nisi, sed facilisis nibh purus eget quam. Nunc nec libero eros. Les picades més fresques, per exemple. Sense anar més lluny, la picada és boníssima. Ens encantaria que la orzata fos provada per tots els comensals i, per descomptat, per tots els gourmands. Voldriem, es clar, fer-la coneguda arreu. És per això que la fem tant bona.

calçots cuits

En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, .

caCA