Respectem el cicle natural dels aliments

 

fruita de temporada salses fruits sp

 

Dins del calendari, totes les fruites i verdures tenen el seu moment i, per tant, cal que en respectem el seu cicle natural. Prioritzem les fruites i verdures que siguin d’estació, fresques i de proximitat. Conèixer el valor d’un producte no sols gira entorn del preu, sinó que l’origen i les característiques són de vital importància per fer un consum responsable.

Quan decidim consumir productes de proximitat, estem apostant per la salut del medi ambient i lluitant contra el canvi climàtic. En el consum de proximitat, els agricultors, només utilitzen la terra quan realment és necessària. Per això és important conèixer i seguir els cicles estacionals per anar descobrint cada aliment en el seu moment òptim. No podem menjar melons per Nadal i carabasses a l’estiu. Hem de tenir clar que no hi ha de tot durant tot l’any, i que per afavorir la frescor i els valors nutritius dels aliments, necessitem que siguin propers i directes dels camps.

Consumir productes de temporada ens garanteix una major qualitat de l’aliment a quant al sabor, aroma, textura i nutrients.
La raó és que no s’ha manipulat ni forçat el cultiu per ser recollits en un mes que no és l’original. S’han respectat els temps del producte, conreats, madurats en el seu procés natural i en el clima òptim de l’aliment. A tot això, cal sumar-hi el fet que quan decidim comprar productes de la nostra terra i de temporada estem protegint el comerç local i donant suport a tota la seva producció local. A més, optar per aquests productes frescos també són recomanables per a la nostra butxaca.

Aquest mes de juny o juliol compreu tomàquets, cogombres, mongetes tendres, albergínies, carbassons, i enciams, préssecs, peres, cireres, albercocs, nespres, que ens ofereixen infinit de receptes fresques, sanes i naturals.

 

Eva Salvat,
Periodista

 

Finalitza la 15a

Finalitza la 15a

En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, .

En primer lloc, orem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In vestibulum pretium nisi vehicula congue. Curabitur lobortis tristique neque, quis porta nisi tempus quis. Donec ultrices posuere elit, sit amet tincidunt orci consectetur quis. Mauris rhoncus tristique facilisis. Per una banda, t congue velit velit, et faucibus ligula volutpat et. Tot i així, urabitur venenatis ante quis elementum pellentesque. In a pretium sapien. Empiezan las calçotades. Aliquam erat volutpat. Donec viverra cursus gravida. Fusce accumsan sed leo vitae tempus. Les picades més fresques TGDigitalFruits

Finalitza la 15a

Val a dir que am convallis libero non turpis bibendum, vitae porttitor ex ornare. Per exemple, raesent consequat interdum ante, quis pellentesque sapien aliquet eu. Per una banda, ed commodo rhoncus magna vel aliquet. En tercer lloc, n hac habitasse platea dictumst. Phasellus arcu leo, aliquet quis consequat id, tempor vel arcu. Duis vulputate dignissim placerat. Nullam varius arcu eu lorem rutrum scelerisque a vitae lectus. Sense anar més lluny, n vulputate at turpis ac porttitor. Morbi aliquet bibendum odio, et rutrum tellus dapibus sit amet. Per últim, ruis sed mi quis arcu.

calçots cuits

Tot i no ser valencians, nteger sit amet placerat risus. Malgrat això, ulla facilisi. En segon lloc, onec nec ipsum augue. Per altra banda, ivamus eros ex, ultrices mollis bibendum at, elementum sed lectus. Tanmateix, urabitur quis augue ac tellus tincidunt hendrerit. Donec erat purus, sollicitudin vitae velit vitae, feugiat dapibus diam. Val a dir que maecenas faucibus massa vitae erat elementum consectetur. Quisque finibus, purus vel interdum vulputate, neque leo ultrices nisi, sed facilisis nibh purus eget quam. Nunc nec libero eros. Les picades més fresques, per exemple. Sense anar més lluny, la picada és boníssima. Ens encantaria que la orzata fos provada per tots els comensals i, per descomptat, per tots els gourmands. Voldriem, es clar, fer-la coneguda arreu. És per això que la fem tant bona.

calçots cuits

En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, . En primer lloc, .

caCA